Sedan jag, för ett par veckor sedan, för första gången skrev vad jag arbetade med så har jag fått många frågor. Det är folk som har hört av sig med en mängd olika frågor om mitt arbete. Varför jag valt att jobba med det jag gör. Vad jag ser för fördelar med att vara verksam inom min bransch. Om jag skulle rekommendera andra att ta arbete inom samma bransch, och så vidare.

Jag tänkte nu att jag skulle nyttja min plattform åt att bena ut lite frågor om fasadrenovering. Det är nämligen fasadrenovering som är min bransch och den som många ställt frågor om. Jag tänker presentera några av de vanligaste och/eller bästa frågorna jag fått in, och svara på dem en i taget.

Vad tycker du mest om med att arbeta med fasadrenovering?

Detta är förstås en oerhört bred fråga som går att besvara på många sätt. Jag tillåter mig därför att ge ett gammalt hederligt politikersvar. På ett personligt plan så trivs jag väldigt bra med mina arbetsförhållanden. Jag är helt förtjust i mina kollegor och i företaget jag arbetar med fasadrenovering på överlag. Det är schyssta villkor, det är bra betalt, generöst med semesterdagar – ja, ni vet såna där saker som man vill ha. Sedan har vi förstås själva fasadrenoveringen. Jag trivs i branschen. Jag trivs med att syssla med fasadrenovering på daglig basis eftersom jag får chansen att göra skillnad. Vi är faktiskt några av de som ser till att den här staden förnyas regelbundet. Utan fasadrenovering hade byggnaderna förfallit, både utseendemässigt och funktionellt. Jag skulle säga att det är dessa saker som gör att jag tycker att fasadrenovering är ett himla fint yrke att ägna sig åt.

Vad är ditt roligaste jobb inom fasadrenovering?

Det är svårt att svara på eftersom så många jobb har varit väldigt intressanta. Jag måste nog säga att fasadrenoveringen av en gammal kyrka var något av de häftigaste jag gjort professionellt. Bygganden var helt klart i behov av renovering och fasaden var väldigt sliten. Samtidigt tillhörde den en av de allra äldsta kyrkorna i Sverige. Det var oerhört viktigt att vi, trots fasadrenoveringen, skulle bevara det ursprungliga utseendet. Det fick, under inga som helst omständigheter, ändras. Då skulle det bli problem. Jag är nöjd med att jag fick vara med och genomföra detta arbete. Jag är också oerhört stolt över mig själv och mina kollegor, och det fantastiska resultat vi lyckades leverera.

Nästa vecka ska jag dela med mig av ett par före/efter-bilder från denna fasadrenovering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *