Nu ni, kära läsare, ska ni få ett tips. Som ni vet så flyttade vi nyligen in i vår nya bostad. För första gången ska vi bo och inreda ett hem ihop. Det har känts nervöst och förväntansfullt på samma gång. Vi tog ett beslut som skulle visa sig vara ett mycket klokt sådant: Vi valde att införskaffa måttbeställda mattor i lägenheten.

Tipset om att måttbeställa mattor kom från början från en bloggkollega. Hon hade gjort så i sitt nya hus och skickade bilder på resultatet. Jag visade upp bilderna för min sambo och frågade: ”Är du lika såld på måttbeställda mattor som jag nu? Räck upp en hand”. En distinkt hand restes mot taket.

Så, om ni inte har något större intresse för måttbeställda mattor eller mattor överlag så ska ni inte läsa vidare. Om ni däremot är nyfikna på hur det hela har gått så är det dags att grotta vidare i texten. Jag kommer att berätta om de olika lösningar vi skaffat till olika delar av lägenheten. Nu kör vi!

Vardagsrummet

Jag skulle inte säga att det uppstod en ”konflikt” angående vardagsrummet. Det är ett starkt ord. Vi var oense om vilken måttbeställd matta vi ville ha här. Jag ville gå åt det vitare hållet medan min sambo tyckte att vi skulle köra mer på grått. Jag vet, skillnaden är inte enorm men den finns där. Det slutade med att vi valde en väldig ljusgrå färg som, i rätt ljus, kan uppfattas som vit. Detta konstverk kallar jag Kompromiss av måttbeställd matta.

Felicias rum

Grön är hennes favoritfärg och därför blev hennes måttbeställda matta naturligtvis grön. Vi såg till att den skulle gå i samma färg som hennes tapeter och andra detaljer i rummet. Ja, det kanske är lite tramsigt att tänka så mycket på detta i en 5-åringsrum – Men är man intresserad av inredning så är man. Hon är nöjd och vi är nöjda!

Hobbyrummet

Vi har ett rum över som vi valt att kalla för hobbyrummet. Här finns en darttavla, ett flipperspel och snart också ett pingisbord – I alla fall om jag får bestämma. Självklart skulle även detta rum få en måttbeställd matta. Här tänkte vi lite annorlunda. Detta rum ska ha lite mörkare färger. Det ska vara mysigare och inte så ”fräscht” som i andra rum. Vi tänkte mörkt. Vi tänkte nästan svart. En mycket mörkt grå och väldigt luden måttbeställd matta fick pryda hobbyrummet. Den gjorde nu detta extrarum till lägenhetens allra härligaste. I alla fall om du frågar mig.

Jag återkommer med ytterligare rapporter om våra måttbeställda mattor nästa vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *