Jag har alltid haft en strävan att hjälpa folk. Det låter smörigt, men det är likaså sant. När jag spelade fotboll var det alltid jag som tog han om kamrater som skadat sig eller var ledsna. När jag gick i skolan var det jag som satte mig bredvid personen utan kompisar, och blev kompis. Det har helt enkelt smärtat mig alltför mycket att se människor lida. Det var därför inget långskott att jag sedan skulle välja en karriär där jag får hjälpa. Det var ju det jag var bäst på.

Under de senaste åren har jag arbetat med konsultförmedling. Jag stormtrivs och tycker att jag får göra precis det som jag är bäst på i det här yrket. Vägen till denna konsultförmedling har varit beklädd i omvägar, men till slut hittade jag rätt. Innan detta jobb så hade jag personalansvar på ett känt fik som finns över hela landet. Det var roligt till en början, men jag var för ”mesig” för att klara av rollen. Min vilja att ställa upp och hjälpa andra gjorde tyvärr att jag utnyttjades en aning. Jag vill inte skylla ifrån mig på någon, det mesta var förstås mitt fel.

Hur som helst. Nu är jag i alla fall på konsultförmedling och jag trivs som fisken i vattnet varje dag. Jag ska berätta varför jag trivs så bra med att jobba med konsultförmedling. Och jag ska göra det genom att lista fördelarna en efter en. Jag hoppas att ni tycker att detta känns lärorikt!

  1. Uppskattning i alla led

På konsultförmedling är man, som handläggare, en inkörsport till arbetslivet för många. Samtidigt är man en källa till arbetskraft för företag och organisationer. Detta gör att man får uppskattning från båda håll, och det uppskattar jag!

  1. Tydlig utvecklingsbild

Alla som jobbar med konsultförmedling kanske inte håller med mig nu. Men jag tycker mycket om att det går att se att arbetet jag gör leder till något konkret. Ibland får jag mail från unga människor som jag och vår konsultförmedling har hjälpt. ”Tack för att du hjälpte mig att få jobb!” kan det stå. Det räcker som bekräftelse för mig. 

  1. Arbetskamrater

Ja, man måste väl få fjäska lite. Jag har aldrig trivts så bra på min arbetsplats som jag gör på min nuvarande konsultförmedling. Detta beror till stor del på mina kära arbetskamrater. Ni är bäst!

Tack för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *