Tiden går. Det är ett uttryck som jag faktiskt aldrig trodde att jag skulle börja använda själv. I alla fall inte använda utan ironi. Det är väl ironiskt i sig egentligen. Ett uttryck min pappa alltid använde används nu av mig, han som lovade att inte ta efter någonting allt. Att tiden går, det är väl så självklart. Måste jag konstant påpeka det? Det känns orimligt?

Hur som helst, det var inte tidens förgänglighet som jag ville prata om idag. Jag vill prata om mitt förflutna. Jag vill prata om min karriär, så långt den nu har kommit att gå som 41-åring. Jag vill tala om min tid som konsultmäklare.

Japp, det var mitt jobb när jag en gång flyttade till huvudstadsregionen. Konsultmäklare blev jag. Det blev jag utan att jag egentligen någon gång trodde att konsultmäklare skulle vara något för mig. Vad var det egentligen? Fan visste jag. Det var inte direkt så att det kryllade av varken konsultmäklare eller konsulter där jag kom ifrån. Nej, vi hade verkligen ingen aning. Jag visste inte, inte förrän jag satte min fot på kontoret den dagen vid min första intervju.

Om det är något jag har så är det charm. En mindre positiv person skulle nog säga att jag är inställsam. Ja, att jag gör mig till. Det är nog, i så fall, en ganska bra egenskap. Jag tror att man kan komma ganska långt på det. Min karriär som konsultmäklare fick sig ett ordentligt uppsving tack vare detta. Eller ja, i alla fall delvis på grund av det. Är det så fel?

Nåväl. Det var nu 15 år sedan jag började mitt arbete som konsultmäklare. Jag blev kvar i ganska precis 10 års tid innan jag rörde mig vidare. Jag fortsatte inom rekrytering men bytte liksom sida litegrann kan man säga. Jag ska inte gå in på det närmare nu men tar gärna upp det någon annan gång. Idag tänkte jag hålla fokus på när jag jobbade som konsultmäklare. Inte för att det finns så jättemycket att säga om denna tid dock. Eller? Det kanske finns mer dolt under ytan än man kan föreställa sig. Jag menar, jag jobbade ändå som konsultmäklare i 10 år. Smaka på det. Under 10 års tid, ett decennium, gick jag till arbetet och var konsultmäklare hela dagen. Det är tusentals arbetsdagar. Tusentals! Är det inte helt otroligt?

Jag hinner inte gå in djupare på detta nu men ber att få återkomma igen nästa vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *