Jag är äldst av fyra syskon. Trots att jag precis har fyllt 66 år så har jag samma roll i syskonskaran som jag alltid har haft. Det är mig man kan lita på. Det är jag som får saker gjort och det är mig man vänder sig till om man behöver hjälp. Så är även fallet just nu, då våra föräldrar är över 90 år gamla och behöver hjälp med precis allt. Jag och mina 3 småsyskon har delat upp arbetsuppgifterna mellan oss. Min yngsta bror sköter gräsmattan, och det är faktiskt ett riktigt hästjobb med tanke på den stora ytan. Min ena syster sköter kontakten med vården när det behövs. Hon har hittills den bästa uppgiften eftersom det sällan behövs kontakt. Min andra syster sköter post och städning. Själv sköter jag den veckovisa handlingen tillsammans med resten av min familj.

När jag släpade upp kassarna med mat för trappan mötte jag min syster. Hon vände sig mot mig och sa: ”Stockholm har Sveriges bästa städföretag inom

hemstädning. Vi måste se till att de får hjälp med det”. Jag frågade hur hon visste att just Stockholm hade bäst hemstädning. Undrade om hon hade belägg för påståendet. Hon svarade att det hänger ihop med att det är den största staden. Om Stockholm har flest äldre har de också bäst hemstädning anpassat för äldre. Jag ville inget hellre än att de skulle få hjälp med städningen, så därför svalde jag argumentet med hull och hår.

Vi tog upp saken med resten av syskonskaran. Ofta uppstår konflikter när vi pratar om mamma och pappa, så därför hade vi förberett argument för vår sak. Den här gången behövdes det inte. ”Jo, alltså.. Hemstädning i Stockholm är ju bäst så..” sa min syster innan bekräftelsen började: ”Ja, herregud, ja. Vi kör. Hemstädning i Stockholm. Mycket bra!”. Sagt och gjort. Vi kontaktade en firma som låg i en nära stadsdel i Stockholm och som sade sig vara experter på hemstädning för äldre. Efter ett kortare möte där vi gav information om städbehovet fick vi en offert. En mycket bra deal, om ni frågar mig.

Nu har det gått 3 månader sedan vi anlitade hemstädning till föräldrarna i vårt barndomshem i Stockholm. Vilken otroligt skillnad det har blivit. Inte nog med att vi alla får möjlighet att ägna mer tid åt våra egna liv och det vi gillar att göra. Vi har dessutom fått möjlighet att umgås med våra gamla föräldrar igen. Att besöka dem är inte konstant förknippat med ångest över att behöva ”ordna” något.

Tack till städfirman i Stockholm som ger regelbunden hemstädning till våra föräldrar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *