Jag har lämnat återkommande dejtingrapporter till er läsare under de senaste månaderna. Med detta sagt vill jag poängtera att jag naturligtvis frågat de jag träffat om det är OK att jag skriver om dem. De flesta har sagt ja, vilket gläder mina skrivarfingrar.

Så, senaste dejten ägde rum för några dagar sedan. Personen jag mötte arbetade som konsultmäklare.

Jag vet inte varför jag har fördomar om hur en konsultmäklare ska klä eller bete sig. Egentligen har jag extremt dålig koll på vad ett sådant jobb ens innebär. Antagligen har man (läs: jag) väl fördomar om de allra flesta yrkesgrupper. De blir bara tydligare när man träffar någon IRL, exempelvis en trevlig och fin konsultmäklare då.

Vi sågs på ett café som ligger ganska nära där jag bor. Jag var på plats först och satt med en kopp chai-te när hon till slut dök upp. Ur regnet kom hon, som en virvelvind, och kramade mig trots att hon var genomblöt. Jag gillade det där, av någon anledning. Det kändes genuint. Så vi satte oss ner och började prata, konsultmäklaren och ja. Personalen kom och frågade vad hon ville beställa. Hon tittade på min rykande kopp och sa ”Jag tar en sån där. Jag vet inte vad det är men det doftar gott”.

Spontan var hon, konsultmäklaren. Hon köpte chai-grisen i säcken, skulle man kunna säga. När hon tog av sig sin regnjacka såg jag att hon såg ut lite som jag. Alltså, hon hade lite liknande stil. Dumt nog gav jag ifrån mig ett ”Oj då”. Hon tittade upp frågande och skrattade till. ”Vadå oj då?” frågade hon. Jag förklarade att jag gillade hennes stil och att jag inte hade väntat mig den på en konsultmäklare. ”Va? Varför då?” svarade hon och jag stod fastnålad i hörnet ja hade målat in mig i. Jävla skit.

Efter att jag gett min förklaring fick jag som tur var ännu mer skratt som reaktion. En konsultmäklare är inte som vilken mäklare som helst. Detta gjorde hon klart. En konsultmäklare ser till att vanligt folk får arbete. Det ska inte förväxlas med folk som mäklar bostäder. Det är något helt annat. Detta kände jag förstås till men jag ville gärna lyssna vidare på förklaringen. Hon var rolig och använde mycket handrörelser vilket gjorde det intressant att lyssna.

Dejten med konsultmäklaren kan nog klassas som en av de bättre under senaste tiden. Ja, så är det nog. Jag återkommer med ytterligare rapporter om saken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *