Frank böjde sig framåt och tittade på de olika mattorna som butiken erbjöd. Han hade förstås gjort det förr. Stans största bilfantast skulle köpa ny bagagerumsmatta. Det tror fan att han hade koll på vad som erbjöds på stans bästa butik. Snälla nån, han hade ju haft koll på bagagerumsmattorna här i närmare 6 månader. Ingenting förvånade honom när han tittade igenom hyllan.

Expediten, en lika stor bilnörd och numera god vän till Frank, öppnade munnen: ”Nå, hur ser det ut? Vilken bagagerumsmatta blir det?”. Frank stod kvar i den framåtlutande positionen och tittade på de olika mattorna som hängde på stället framför honom. Han ville nog ge sken av att han var säkrare i sitt beslut om bagagerumsmatta än han faktiskt var. Sanningen var den att han nog minsann var ganska nervös.

”Ja, jo men det är ju inte riktigt så lätt, eller hur?” sa han som svar för att köpa lite tid. ”Jag menar, det är ett stort beslut – eller hur? Jag kan inte köpa vilken bagagerumsmatta som helst och sedan komma dragandes med den tillbaka inte sant? Hur hade det sett ut?”

Erik, som jobbat i butiken i 4 år sade plikttroget ”Nej, du kan inte lämna tillbaka en använd bagagerumsmatta. Den måste vara kvar i originalförpackningen om du ska lämna tillbaka. Det är viktigt att..”. Frank vände blicken mot Erik som tystade. ”Jag vet. Snälla du”

Frank återgick till att beskåda bagagerumsmattorna. Ett beslut skulle behöva tas. Om inte annat för att ländryggen började spöka. Hur många bagagerumsmattor passade egentligen till hans gamla Saab 93? Svaret på frågan visste han förstås alldeles väl själv. Det var ju knappast så att han inte hade gjort sin research. Nej, nej. Frank hade koll.

Han tog tag i en bagagerumsmatta och drog ner den från hyllan. Han sopade den med ena handen och blåste på den. Ärligt talat visste han inte riktigt varför. Det kändes som en sådan sak man gör när man vill inspektera någonting. Kanske gällde det även bagagerumsmattor. Han höll upp den mot ljuset för att se bättre. Även det en gest som kan kännas igen i många andra köpsituationer. När han såg den fina mönstringen och fick hålla det vackra materialet i sin hand bestämde han sig. Han vände blicken mot Erik som nu intagit kassan igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *