Nu går vi igenom detta en gång för alla. Jag börjar faktiskt känna mig överöst med frågor om hemstädning och min historia inom det. Det är faktiskt lite frustrerande att gå in i inkorgen och se er omättade nyfikenhet. Jag hinner inte besvara frågorna enskilt så jag får faktiskt lov att göra det kollektivt, här och nu.

Så, nedan kommer jag att presentera några av de frågor som dykt upp flest gånger. Jag kommer att gå igenom dem systematiskt och svara så detaljerat jag bara kan. Vissa svar blir längre och andra kortare. Allt handlar dock om hemstädning och jag hoppas att ni blir någotsånär nöjda när jag stämplar ut. Mycket nöje, gott folk.

Varför just hemstädning?

Ja, vad ska jag svara på det? Varför något jobb? Jag började arbeta med hemstädning hos folk när jag var 17. Då var det förstås ett sommarjobb men sedan fortsatte det även så efter gymnasiet. Det blev totalt 4 år av heltidsjobb inom hemstädning innan jag tackade och bockade för mig.

Varför det blev just denna bransch när jag var 17 minns jag knappt. Jag antar att de sökte folk för hemstädning i lokaltidningen. Det var så som de flesta fick sina jobb på den tiden. Första sommaren kände jag 4 av 7 personer som arbetade med hemstädning i mitt team. Som ni kan förstå så var det en väldigt rolig sommar. I alla fall för oss.

Var du duktig på hemstädning?

Det tycker jag verkligen att jag var. Dessutom tycker jag att jag är ganska jävla duktig på hemstädning även idag. Hemma så har vi delat upp det så att jag och min sambo har olika ansvarsområden. Hon ansvarar för matlagning och tvättning. Sådant som jag själv är riktigt usel på. Jag ansvarar dock för hemstädningen och det är helt och hållet i sin lilla ordning.

Skulle du kunna tänka dig att gå tillbaka till hemstädning någon gång?

Var sak har sin tid och plats så jag tror faktiskt inte det. Jag har inte arbetat professionellt med hemstädning på snart 20 år och det känns lite länge. Livet har svängt fram och tillbaka sedan dess och jag får nu nöja mig med hemstädning i mitt eget hem. Det är inte fyskam det heller!